Hier ben ik! Assertiviteit en zelfvertrouwen voor volwassenen

Samen sterk met “Hier ben ik!”

“Een training met veel diepgang, maar ook heel veel humor. Ik heb al vaker een traject bij een coach en psycholoog gevolgd omdat ik het lastig vond om voor mezelf op te komen, met name in mijn relatie, maar ook op het werk. Er veranderde toen niet veel. Deze training heeft mijn ogen geopend en ik snap nu dat ik echt niemand kwijt raak als ik op een vriendelijke manier gewoon zeg wat ik vind of voel. Het klinkt zo simpel, maar voor mij was dat het niet!”

Deze training is bedoeld voor volwassenen die graag meer zelfvertrouwen zouden willen hebben, niet goed weten hoe ze voor zichzelf op moeten komen of die faalangstig zijn. Als de ideeën, dromen en doelen er wel zijn, maar het uitwerken en uitvoeren ervan lastig of te spannend is, dan is deze training zeker de moeite waard voor jou. Stop het domino effect (altijd alles voor een ander doen – onvoldoende waardering – hoge verwachtingen vanuit de ander – nog harder je best doen – geen waardering – steeds minder zelfvertrouwen etc)

Dus:

  • wil je meer zelfvertrouwen hebben
  • wil je jouw kwaliteiten leren kennen
  • wil je weten hoe je jouw mogelijkheden optimaal kan benutten
  • wil je leren om “vanuit je hart” te handelen 
  • jezelf te kunnen laten zien zoals je bent
  • wil je ook een keer durven zeggen wat je voelt en denkt
  • wil je beter om leren gaan met conflicten
  • wil je beter begrijpen waarom je op een bepaalde manier handelt

Meld je dan aan voor de groepstraining “Hier ben ik!”.

We besteden aandacht aan jouw kracht, waar houd je van, waar liggen jouw kwaliteiten, wat zijn jouw doelen, wat zou je graag nog willen doen? We kijken naar hoe we jouw kwaliteiten optimaal kunnen inzetten en welke mogelijkheden we zien om jouw doelen te bereiken. Door veel te oefenen, zowel tijdens de trainingen als daarbuiten, worden de nieuw geleerde technieken en gedragsveranderingen je steeds meer eigen. Zo blijft jouw groei en bloei niet beperkt tot een idee in de knop, maar kom jij volledig tot bloei.

De training “Hier ben ik!” is een training waarbij vanuit verschillende oogpunten gekeken wordt naar het individu en jouw plaats in de groep. We bespreken de kinderfases in relatie tot hoe je jezelf nu ziet en hoe je nu reageert op situaties. We beleven wat onze gedachten doen met hoe we in het leven staan en hoe we over komen op andere mensen. We doen een karaktertest om nog meer zicht te krijgen op hoe je jezelf ziet, maar ook hoe anderen jou zien. Je leert doelen te stellen en jouw doelen te behalen. Je komt meer te weten over wat communicatie nu precies is en wat assertiviteit inhoudt en hoe je dat kunt gebruiken. We behandelen lichaamshouding in relatie tot zelfvertrouwen en tot slot besteden we aandacht aan helpende gedachten middels de Rationeel Emotieve Therapie.

Tijdens deze training kun je een enorme persoonlijke groei doormaken. We doen dit in groepsverband om een aantal redenen. Ik merk vaak dat mensen gesprekstherapie te duur vinden, daarnaast vinden sommige mensen gesprekstherapie net even te heftig voor de situatie waar zij in zitten. Wat ze vooral willen leren is hoe ze zichzelf kunnen laten gelden, hoe ze zich verstaanbaar kunnen maken in hun gevoel. Wel wat hulp en sturing dus, maar geen therapie. Een andere reden dat we met een groep werken is dat er vanuit een groep een enorme kracht uit kan gaan, doordat er begrip en herkenning ontstaat. De training is inmiddels al vele malen gegeven en bij elke groep ontstaat opnieuw een soort magie waaruit de deelnemers veel kracht halen.

Het is dan ook van groot belang dat de deelnemers elkaar vertrouwen. Vanuit dit vertrouwen zien we dat er hele mooie gesprekken ontstaan waar iedereen iets van leert. We helpen elkaar. Dat geeft een enorme kracht aan de groep en aan het individu.

Wil jij deze magie ook voelen en beleven en wil je je krachtiger en gesteund voelen? Meld je dan bij deze training aan en beleef het zelf.