Belbin Team training

Belbin Team Toppers

Belbin Team Toppers

BELBIN TEAMROLLEN (in jouw team en in jouw klas)

Basisgedachte van de Belbin Team Toppers is leren omgaan met verschillen. Tijdens deze training krijg je Inzicht in je eigen talenten en die van anderen met als insteek: iedereen doet ertoe! Juist de diversiteit van de groep collega's of leerlingen maakt dat de groep compleet wordt en efficiënt kan werken.

Uit de onderzoeken van Belbin blijkt dat mensen meer zijn dan de som van hun individuele prestaties. In relatie met anderen komen unieke talenten en capaciteiten naar boven die zeer waardevol zijn voor de sfeer, de werkwijze en de effectiviteit van de groep. Tegelijkertijd heeft iedereen gedragsvalkuilen. Als iemand zich zijn natuurlijke teamrollen bewust wordt, zal hij zich ontwikkelen en productief maken in de samenwerking met anderen.

Met deze training krijg je, naast inzichten in jouw eigen rol, ook tools in handen om deze methode toe te passen in jouw team of klas.

Van samen werken naar samenwerken

De training is interactief en bedoeld voor groepen van minimaal 6 en maximaal 24 teamleden. Je krijgt inzicht in jouw Belbin teamrol en die van jouw collega’s. Daarnaast leer je hoe je deze methode kunt inzetten in de klas, voor een betere sfeer, betere sociale verhoudingen en een betere samenwerking.