Belbin Team training

Belbin Team Toppers

Belbin Team Toppers

BELBIN TEAMROLLEN

Basisgedachte van de Belbin Team Toppers is leren omgaan met verschillen. Inzicht geven in de eigen talenten en die van anderen met als insteek: iedereen doet ertoe! Juist de diversiteit van een team maakt het effectief. Uit de onderzoeken van Belbin blijkt dat mensen meer zijn dan de som van hun individuele prestaties. In relatie met anderen komen unieke talenten en capaciteiten naar boven die zeer waardevol zijn voor de sfeer, de werkwijze en de effectiviteit van de groep. Tegelijkertijd heeft iedereen gedragsvalkuilen. Als iemand zich zijn natuurlijke teamrollen bewust wordt, zal hij zich ontwikkelen en productief maken in de samenwerking met anderen.

Met deze training krijg je, naast inzichten in jouw eigen rol, ook tools in handen om deze methode toe te passen in jouw team of klas.

Van samen werken naar samenwerken

De training is interactief en bedoeld voor groepen van minimaal 6 en maximaal 24 teamleden. Je krijgt inzicht in jouw Belbin teamrol en die van jouw collega’s voor bewezen betere teamprestaties.

Sinds 2017 werken Wegwijs Counselling & Coaching en AaBbCc Ondersteuning Onderwijsinstellingen samen. Zowel op het gebied van kennis als werkwijze vullen wij elkaar op een bijzondere wijze aan. Het inzicht in de Belbin teamrollen heeft ons doen beseffen op welke manier en met welke kwaliteiten wij elkaar versterken. Dit mooie inzicht willen wij, met onze Belbin Team Toppers Training, met teams delen.

Basis Denksystemen

Naast de Belbin Team Toppers Training heeft onze samenwerking ook de training Basis Denksystemen voortgebracht. Het accent van deze dag ligt op het verkrijgen van inzicht in de manier waarop jij en je collega’s informatie verwerken. Dit inzicht verstevigt en verbetert de onderlinge samenwerking en de daarmee samenhangende communicatie.

Deze training is geschikt voor projectteams, managementteams, directieteams, afdelingsteams en ondernemingsraden van 6 tot 24 personen. Tevens is deze training individueel te volgen. Het accent ligt dan op persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Wil je meer informatie of een reservering maken, kijk op onze website www.belbinteamdag.nl