3-daagse Opleiding tot Jeugd Breincoach

9 oktober 2019 0 Door Wegwijs CC
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 09/10/2019 - 11/10/2019
09:30 - 16:00

Locatie
SiZa (Laarzaal)

Categorieën


3-daagse opleiding tot Jeugd Breincoachdeze opleiding is gevalideerd door registerleraar.nl voor 18 RU

 

Wij bieden leerkrachten, coaches, (ortho)pedagogen, remedial teachers, logopedisten en andere jeugdbegeleiders de mogelijkheid om zich als Jeugd Breincoach binnen het onderwijs en/of de eigen praktijk te specialiseren en te certificeren.

De training Jeugd Breincoach is een complete en intensieve training voor begeleiding van leerlingen of cliënten waarbij moeilijkheden wordt ervaren in het leerproces. De kennis en de praktische oefeningen geven een zeer stevig fundament voor de begeleiding van het lerende kind.

Bij leerlingen met ASS en/of AD(H)D, hoogbegaafdheid, dyslexie en dyscalculie, maar ook bij leerlingen zonder diagnose, zien we problemen op school met het werkgeheugen, het plannen en de concentratie. Verschillende studies wijzen uit dat leerlingen niet alleen gebaat zijn bij het regelmatig doen van oefeningen die de executieve functies versterken, maar ook dat de ontwikkeling van deze executieve functies een goede voorspeller zijn voor schoolresulaten.

De meeste professionals die met kinderen werken zijn zich hier goed bewust van. Maar hoe ontwikkel je deze executieve functies? Hoe bouw je zoiets in in je les- of coachingsprogramma? Of hoe zorg je er als professional voor dat leerlingen ook thuis aan de slag gaan met de oefeningen? Hoe begeleid je deze kinderen en hun ouders?

Als Jeugd Breincoach help je jeugd bij het versterken van de executieve functies door hen optimaal gebruik te leren maken van de mogelijkheden van hun brein.

De opleiding tot Jeugd Breincoach geeft een stevig handvat voor de begeleiding van leerlingen op de basisschool, het voorgezet onderwijs en het beroepsonderwijs. Jeugd Breincoaches krijgen een certificering en een vermelding op de website www.jeugdbreincoach.nl als gecertificeerd Jeugd Breincoach. Je krijgt een overzicht van praktische oefeningen mee waarmee je direct aan de slag kunt. Het geleerde is direct in de praktijk en in de schoolsituatie toe te passen.

Leerdoelen:

– Je leert meer over de ontwikkeling van de hersenen, executieve functies en het visueel- en talig denksysteem

– Je krijgt een klinische les over de meest voorkomende diagnoses bij kinderen (ADHD, ADD, ASS, hoogbegaafdheid)

– Je leert meer over concentratieproblemen, signaleren van belemmerende factoren, faalangst en laag zelfbeeld

– Je bent in staat een begeleidingstraject op te stellen en te doorlopen met je cliënt of leerling

– Je krijgt veel praktische oefeningen voor het verbeteren van de executieve functies en het verbeteren van de concentratie. Deze oefeningen zijn direct toe te passen in de eigen praktijk of in de klas

– Je maakt kennis met de coachingsmodules:

  • Communicatievaardigheden
  • Vaststellen en doorlopen begeleidingstraject
  • Rationeel Emotieve Therapie
  • Omgaan met weerstand (bij ouder of kind)

Na afloop ontvangen de deelnemers het Certificaat voor Jeugd Breincoach.

Accreditatie: 

SKJ 23,5 punten en Registerleraar 18 punten

Toelatingseisen en aanmelding:

Opleiding en ervaring op HBO niveau richting Pedagogiek, Jongerenwerk, coaching, PABO of lerarenopleiding. Stuur je motivatie en CV naar contact@wegwijscc.nl. Je hoort binnen 1 week of je bent toegelaten tot de opleiding.

Trainingsdata en tijden: 

9, 10 en 11 oktober 2019 van 9.30 – 16.00 uur

Locatie:

Dorpsbrink 7, Arnhem

Kosten:

€ 897,= excl BTW. Dit is inclusief koffie, thee, verzorgde lunch op alle cursusdagen. Daarnaast ontvangen de cursisten een reader met praktische oefeningen, USB stick met werkbladen en 40 breinbrekers, Wegwijs spel, werkbladen voor in de klas of praktijk, certificaat, 2x per jaar uitnodiging voor de terugkomdag (gratis deelname op 9 november 2019!), regelmatig nieuwe werkbladen en deelname aan de besloten Facebookgroep voor Jeugd Breincoaches.
Inschrijving op onze website www.jeugdbreincoach.nl als zelfstandig Jeugd Breincoach geschiedt op verzoek, in overleg en na goedkeuring van Wegwijs.
COMBINATIEKORTING Jeugd Breincoach + LEREN LEREN = € 1.052,68 excl BTW.

Bookings

€1.085,37