LEREN LEREN, visueel leren (Emmeloord, VOL)

18 januari 2020 0 Door Wegwijs CC
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 18/01/2020
09:30 - 16:00

Categorieën


conceptmap LEREN LEREN

De training LEREN LEREN is geschikt voor iedereen die jeugd wil leren begeleiden op het gebied van leren vanuit de visuele mogelijkheden.

Denk hierbij aan het begeleiden van leerlingen met dyslexie, hoogbegaafdheid, leerlingen met ASS of AD(H)D en alle andere ‘beelddenkers’ of, zoals wij ze noemen, visueel ingestelde leerlingen.

Deze praktische training is gericht op het visuele leersysteem van leerlingen. Veelal zien we dat leerlingen met ASS, AD(H)D, dyslexie, dyscalculie en hoogbegaafdheid veel meer gebaat zijn bij een visuele overdracht van de lesstof, terwijl de lesstof talig wordt aangeboden. Voor docenten is deze training dan ook zeer geschikt. Je leert op welke manier je de lesstof, zonder af te wijken van je doelen, op een visuele manier kunt overbrengen.

Leerlingen kun je zelf ook leren om op een visuele manier hun lesstof thuis te leren, zodat zij de verbanden beter gaan zien en het geleerde veel beter kunnen onthouden. Dit geldt overigens niet alleen voor de visueel ingestelde leerlingen, maar eigenlijk voor alle leerlingen. Leren vanuit verschillende invalshoeken (door te luisteren, te lezen én de informatie visueel om te zetten) geeft voor elk kind een beter (be-)grip op de lesstof.

Binnen deze training behandelen we o.a. de De LEREN LEREN Methode (maken van conceptmappen – niet te verwarren met een mindmap!). Deze methode is individueel, op alle niveaus inzetbaar en sluit naadloos aan bij alle bestaande lesmethoden. Het is direct toe te passen in de praktijk of klas! Met praktische oefeningen en een compleet werkboek. Daarnaast krijg je veel informatie over de werking van het brein, waardoor je inzicht krijgt in het leren, krijg je tips om hier op een andere, visuele manier, op in te spelen en krijg je van ons tools om je leerlingen te testen en snel te zien op welke manier je ze kunt helpen. Kan dat allemaal in één dag? Jazeker! En je kunt zelfs dezelfde dag nog aan het werk met wat je bij ons geleerd hebt.

Je ontvangt na afloop een certificaat van deelname en mag de training aan kinderen geven (registerleraar.nl, 6 RU)

Meer informatie over de LEREN LEREN Methode vind je op www.wegwijscc.nl/leren-leren

De training vindt plaats op zaterdag 18 januari 2020 van 9.30 – 16.00 uur in Emmeloord (exacte locatie volgt via mail).

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.