Stap in de Brugklas – studievaardigheden en weerbaarheid voor bijna brugklassers

18 april 2019 0 Door Wegwijs CC
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 18/04/2019
16:30 - 17:30

Locatie
Wegwijs Counselling & Coaching

Categorieën


Groep 8-ers opgelet! Wil jij ook gelijk goed beginnen op het VO, zonder je een hoedje te schrikken van de hoeveelheid huiswerk? Wil jij alvast weten wat je te wachten staat en hoe je daar het beste mee om kunt gaan? En wil je ook graag dat wij samen met jou kijken naar wát dan de beste manier voor jou is? Sluit dan aan bij de training “Stap in de Brugklas”.

Een nieuwe omgeving, nieuwe kinderen, nieuwe leerkrachten, een ander onderwijssysteem en bergen huiswerk. Voor kinderen is de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs een hele grote stap. Tijdens deze training leer je

  • hoe je moet plannen met de huiswerkplanner om het jezelf vanaf dag 1 op het VO gelijk makkelijker te maken
  • visuele leertechnieken (conceptmappen maken), om meer grip te krijgen op informatie én het veel beter te kunnen onthouden
  • studievaardigheden (hoe kun je het beste woordjes leren, samenvatten, aantekeningen maken)
  • hoe je je kunt focussen
  • hoe je met vertrouwen de brugklasperiode in kunt gaan
  • we onderzoeken welke leerstijl het beste bij jou past en geven je talloze tips om op jouw manier te kunnen leren
  • we kijken samen met de leerling en de ouders naar welke vaardigheden de leerling nog zou kunnen ontwikkelen om goed tot leren te komen. Dat doen wij aan de hand van de Vragenlijst Executieve Functies.

De training “Stap in de Brugklas” is een training voor leerlingen die nu nog in groep 8 zitten en volgend schooljaar de overstap naar het voortgezet onderwijs maken.

We werken in kleine groepen. De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1,5 uur. Je ontvangt materiaal van ons (etui met 5 stabilo’s, 4 markeerstiften en een balpen en een werkboek), er is thee en limonade en iets lekkers aanwezig voor tijdens de training. Het is dus geen probleem als je direct uit school naar onze praktijk komt.

Trainingsdagen: donderdag 18 en 25 april en 2 en 9 mei 2019. De lessen zijn van 16.00 – 17.30 uur

Locatie: Johan de Wittlaan 83 in Uithoorn (gebouw Bovenboog, begane grond)

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.