Over Wegwijs

Welkom bij Wegwijs. De brug tussen zorg en onderwijs. 

 

Wegwijs biedt coaching en trainingen gericht op het versterken van leerprestaties en zelfvertrouwen van leerlingen met leermoeilijkheden, ASS, AD(H)D, hoogbegaafdheid, concentratieproblemen, gedragsproblemen en dyslexie. De trainingen en individuele begeleiding worden aangeboden aan (onderwijs-)professionals, ouders en leerlingen.

 

Ik ben Jantien Roël. Sinds 2007 ben ik werkzaam in de mediation, gezinsbegeleiding en conflicthantering. Als (school-)counsellor en coach ben ik begin 2015 gestart met Wegwijs. Vanuit mijn passie voor kennisoverdracht, communicatie en onderwijs heb ik het coachen gecombineerd met het geven van trainingen.

In mijn praktijk werk ik samen met:


Arefa Temar, docente Biologie en Jeugd Breincoach. Arefa is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongeren met een diagnose ASS, AD(H)D en hoogbegaafdheid. Zij richt zich met name op de ontwikkeling van de executieve functies (met name zelfstandigheid, planning en organisatie). De begeleiding vindt plaats vanuit de praktijk, bij u thuis of op school.


Demi Tazelaar, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en Orthopedagoog in opleiding. Demi is gespecialiseerd in het bieden van ambulante begeleiding aan kinderen en jongeren in de thuissituatie en/of op school. Door middel van geduld, structuur, humor en creativiteit probeert Demi zo goed mogelijk aan te sluiten bij de competenties van het kind/jongere, zodat er een fijne begeleiding gerealiseerd kan worden.


Anette Vesla – Klomp is Docente Biologie en Jeugd Breincoach. Daarnaast werkt zij als Trainer bij Wegwijs voor de opleiding tot Jeugd Breincoach, Strong Kids Trainersopleiding en LEREN LEREN


Yvette Roosjen is gecertificeerd Kindercoach en Jeugd Breincoach. Daarnaast werkt zij als Trainer bij Wegwijs voor de opleiding tot Jeugd Breincoach, Strong Kids Trainersopleiding en LEREN LEREN


Marjolein van Hoorn, leerkracht basisonderwijs (groep 8), kindercoach en gecertificeerd Relax Kids Trainer. Marjolein geeft vanuit Wegwijs de weerbaarheidstrainingen voor jongeren (Relax Kids en Chill Skills).


Patricia Scheepmaker is de Virtueel Assistent van Wegwijs. Patricia ondersteunt Wegwijs bij de uitvoering van diverse administratieve taken.


Wij hebben een aantal trainingen en begeleidingstrajecten ontwikkeld die wij met veel plezier zowel vanuit onze praktijk als op locatie aanbieden. Naast moeder van 2 heerlijke jongens ben ik gecertificeerd onderwijscoach, trainer LEREN LEREN Methode, trainer Basis Denksystemen en trainer Belbin Team Toppers én verzorg ik de 3-daagse opleiding tot Jeugd Breincoach, de opleiding tot Strong Kids Trainer en LEREN LEREN Training.

Daarnaast geef ik de training “Hier ben ik!” (zelfvertrouwen/assertiviteit voor volwassenen), “Conflicthantering op de werkvloer”, “Up and Run” (verzuimpreventie- en re-integratietraject) en verschillende workshops m.b.t. positieve psychologie, communicatie en opvoeding.

Kernwoorden die bij mij passen zijn: empathisch, sociaal, eerlijk, open, vriendelijk, daadkrachtig, scherpzinnig, duidelijk, praktisch ingesteld en HUMOR!

Wil je meer weten over Wegwijs, wil je misschien overleggen of een afspraak maken, meld je dan aan via ons contactformulier of door een mail te sturen naar contact@wegwijscc.nl.

Hartelijke groet,

Jantien Roël