Huiswerkklas Leren Leren

Huiswerkbegeleiding voor leerlingen die willen leren leren

Binnen de huiswerkklas werken we volgens de LEREN LEREN Methode (visueel leren / combineren van beeld en taal, waardoor significant beter begrip van taal ontstaat en lesstof beter onthouden wordt). Daarnaast besteden we volgens de methode van Jeugd Breincoaching extra aandacht aan de executieve functies, zoals planning en organisatie, flexibiliteit in gedrag (hoe ga je om met veranderingen?), motivatie, concentratie en zelfbeeld. Meer informatie over Jeugd Breincoaching vindt u hier.

Speciaal voor leerlingen die

 • zich niet goed lijken te kunnen concentreren
 • waar het wel in lijkt te zitten, maar het niet altijd uit komt
 • lijken weg te dromen wanneer hen iets verteld wordt
 • onzeker zijn over zichzelf of over hun werk
 • eerst het groter geheel willen zien en begrijpen voor ze zich kunnen buigen over details
 • moeite hebben met taalbegrip
 • dyslexie hebben
 • het lastig vinden als dingen anders lopen dan ze in hun hoofd hebben
 • moeite hebben met het plannen van huiswerk
 • de motivatie zijn kwijt geraakt
 • waarbij de gedachten alle kanten op gaan als hen iets verteld wordt
 • waarover misschien wel gezegd wordt ‘je denkt te moeilijk’

Door het toepassen van de LEREN LEREN Methode krijgen de leerlingen meer grip op de lesstof (begrijpend lezen), door te leren leren op een manier die beter bij hen past. Ze leren te leren op een multi-zintuigelijke manier, zodat hun creativiteit en verbeeldingskracht ingezet kan worden om de lesstof beter te leren begrijpen én onthouden. Daarnaast passen wij de technieken uit de Jeugd Breincoaching toe. We besteden veel aandacht aan o.a. plannen en organiseren, structureren en gemotiveerd werken. Dat vertaalt zich in meer plezier in het leren en betere cijfers.

Er is begeleiding van gediplomeerde docenten en een LEREN LEREN specialist.

Kosten en voorwaarden

Wij werken met maandabonnementen van € 170,= inclusief BTW per maand voor 1 klas in de week (1x 2 uur) of € 285,= inclusief BTW voor 2 x een klas in de week (2x 2 uur). Wij hanteren een opzegtermijn van 1 kalendermaand (zie Algemene Voorwaarden). Lessen kunnen in overleg geruild worden. Kun je een keer niet op een dag? Dan proberen we samen een ander moment te vinden waarop de les kan worden ingehaald.

Lessen die op feestdagen vallen komen te vervallen en kunnen niet worden ingehaald.

Let op: op dit moment is alleen op de woensdag van 15.00 – 18.00 uur huiswerkklas. Bij voldoende belangstelling zal de klas ook weer op een andere dag in de week kunnen worden ingepland.

Aanmelden

Aanmelden voor de huiswerkklas kan via e-mail: contact@wegwijscc.nl  Vermeld de volgende gegevens in de e-mail: de naam van het kind, geboortedatum, adres, telefoonnummer, school en klas en de dagen dat je naar de huiswerkklas komt.

Wil je liever een huiswerkklas op jouw basis- of middelbare school en onder schooltijd volgen? Laat dan de school contact opnemen met Wegwijs, zodat we de voorwaarden kunnen bespreken en een offerte op maat kunnen maken.