Jeugd

Wij begeleiden jeugd (8 – 21 jaar) op het gebied van leren leren, verbeteren van de executieve functies (o.a. plannen, uitvoeren, impulsbeheersing, doelgericht werken), concentratieproblemen, psychische problemen, moeilijkheden binnen de gezinssituatie, opvoedproblematiek en sociaal-emotionele problematiek.

Uw coaches/begeleiders zijn:

Jantien Roël, eigenaar van Wegwijs en oprichter van de opleiding tot Jeugd Breincoach. Jantien is gediplomeerd Schoolcounsellor en Onderwijscoach. Jantien is gespecialiseerd in de ontwikkeling van de executieve functies, faalangstreductie, communicatie en ouder- en gezinsbegeleiding.

Demi Tazelaar, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en Orthopedagoog in opleiding. Demi is gespecialiseerd in het bieden van ambulante begeleiding aan kinderen en jongeren in de thuissituatie en/of op school. Door middel van geduld, structuur, humor en creativiteit probeert Demi zo goed mogelijk aan te sluiten bij de competenties van het kind/jongere, zodat er een fijne begeleiding gerealiseerd kan worden. Demi geeft tevens leiding aan de huiswerkklas LEREN LEREN op maandag en woensdag in Uithoorn.

Arefa Temar, docente Biologie en Jeugd Breincoach. Arefa is gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen met een diagnose ASS, AD(H)D en hoogbegaafdheid. Zij richt zich met name op de ontwikkeling van de executieve functies (met name zelfstandigheid, planning en organisatie). De begeleiding vindt plaats vanuit de praktijk, bij u thuis of op school. Arefa geeft tevens leiding aan de (besloten) huiswerkklas op Maimonides Amsterdam.

Robbert Regelink, docent Mens & Maatschappij in het voortgezet onderwijs in Amsterdam. Daarnaast is hij ook gecertificeerd Leren Leren Coach. Robbert is gepassioneerd in het begeleiden van jongeren en het helpen bij het behalen van hun persoonlijke doelen. Doordat hij dagelijks met jongeren werkt staat hij erg dicht bij de belevingswereld waardoor hij in snelle tijd goede relaties kan opbouwen met zijn leerlingen en cliënten.

Marjolein van Hoorn, leerkracht basisonderwijs, kindercoach en gecertificeerd Relax Kids Trainer. Marjolein geeft vanuit Wegwijs de weerbaarheidstrainingen voor jongeren (Relax Kids en Chill Skills).

Jeugd en Cognitieve Gedragstherapie/RET

Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen gesprekken voeren middels de RET-methode. Van belang is dat het kind gevoel moet hebben voor oorzaak en gevolg en dat het kind in staat is zijn gedachten bewust te benoemen. Tijdens de sessies kan worden besproken of gebruik kan worden gemaakt van deze methode. Het intakegesprek is voor kinderen van 18 jaar en jonger gratis.

Wil je alvast wat oefeningen ontvangen om zelf met je kind aan de slag te gaan? Stuur ons dan een mail, vermeld kort waar je tegenaan loopt met je kind en wij sturen je kosteloos alvast wat oefeningen toe die je samen thuis kunt doen. De mail kun je richten aan contact@wegwijscc.nl

Gratis stockfoto 173

De kosten voor individuele begeleiding van kinderen/jeugd met een diagnose kunnen in sommige gevallen vanuit het PGB worden betaald. Meer weten? Vraag ernaar bij het Sociaal Loket van de Gemeente of bij één van onze medewerkers. 

LEREN LEREN Methode (visuele leertechnieken)

Daarnaast werken wij met de visuele leertechnieken uit de de LEREN LEREN Methode. Wij bieden zowel individueel als in groepsverband trainingen aan. Klik HIER voor meer informatie over LEREN LEREN.

Stap in de Brugklas

De training “Stap in de Brugklas” is een training voor leerlingen die nu nog in groep 8 zitten en volgend schooljaar de overstap naar het voortgezet onderwijs maken.

Een nieuwe omgeving, nieuwe kinderen, nieuwe leerkrachten, een ander onderwijssysteem en bergen huiswerk. Voor kinderen is de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs een hele grote stap. Tijdens deze training leer je

► hoe je moet plannen met de huiswerkplanner
► visuele leertechnieken (conceptmappen maken)
► studievaardigheden (woordjes leren, samenvatten, aantekeningen maken)
► hoe je je kunt focussen
► en hoe je met vertrouwen de brugklasperiode in kunt gaan

Je wordt begeleid door een ervaren en gediplomeerd docent. We werken in kleine groepen. De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur.