training LEREN LEREN conceptmap

Leren Leren Training

LEREN LEREN Training

De training LEREN LEREN is geschikt voor iedereen die jeugd wil leren begeleiden op het gebied van leren. Je leert meer over het brein, krijgt veel leer- en geheugenstrategieën aangereikt, je leert hoe je kunt onderzoeken hoe jij zelf, jouw leerling of jouw kind leert en je leert op welke manieren je bijvoorbeeld woordjes kunt leren en teksten op een andere manier kunt leren benaderen. 

Met deze zeer praktische training kun je direct aan de slag bij de begeleiding van leerlingen. 

LEREN LEREN conceptmap

Lesstof wordt grotendeels talig aangeboden. Veel kinderen en jeugd zijn echter visueel ingesteld. Tijdens deze training leer je technieken aan die gebruikt kunnen worden in de klas, tijdens het geven van instructies of voor het aanleren van anders kijken naar begrijpend lezen. Je leert op welke manier je de lesstof, zonder af te wijken van je doelen, op een visuele manier kunt overbrengen.

Leerlingen kun je zelf ook leren om op een visuele manier hun lesstof thuis te leren, zodat zij de verbanden beter gaan zien en het geleerde veel beter kunnen onthouden. Dit geldt overigens niet alleen voor de visueel ingestelde leerlingen, maar voor alle leerlingen. Leren vanuit verschillende invalshoeken geeft voor elk kind meer grip op de lesstof. Door te luisteren, te lezen én de informatie visueel om te zetten gaat een kind de lesstof echt begrijpen. 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat visueel leren niet alleen leuker is, maar ook betere resultaten geeft. Door de lesstof te visualiseren, te kaderen en in één overzicht te plaatsen, krijgen hersenen beter grip op de lesstof.

Binnen deze training behandelen we o.a. de De LEREN LEREN Methode (maken van conceptmappen – niet te verwarren met een mindmap!). Deze methode is individueel, op alle niveaus inzetbaar en sluit naadloos aan bij alle bestaande lesmethoden. Het is direct toe te passen in de praktijk of klas! Met praktische oefeningen en een compleet werkboek.

Daarnaast krijg je veel informatie over de werking van het brein, waardoor je inzicht krijgt in het leren, krijg je tips om hier op verschillende manieren op in te spelen, maak je kennis met executieve vaardigheden en krijg je van ons tools om je leerlingen te testen en snel te zien op welke manier je ze kunt helpen. Kan dat allemaal in één dag? Jazeker! En je kunt zelfs dezelfde dag nog aan de slag met wat je bij ons geleerd hebt.

Je ontvangt na afloop een certificaat van deelname (registerleraar.nl, 6 RU)

Trainingsdata