Online Academie

Online Academie


LerarenportfolioOnline opleiding tot LEREN LEREN specialist

Met het afronden van de online opleiding tot LEREN LEREN Specialist mag jij je met recht Specialist noemen. Je kunt gedrag en houding ten aanzien van leren herkennen en analyseren en je bent in staat om een goed plan op te stellen met de leerling om het leren te vergemakkelijken. Je leert tientallen leerstrategieën kennen en gebruiken, waardoor je een breed scala aan leerlingen kan helpen binnen zijn of haar mogelijkheden oplossingen te vinden. De LEREN LEREN Specialist wordt opgeleid om leerlingen vanaf de kleuterklas tot en met het beroepsonderwijs te kunnen begeleiden. Je hebt kennis over de werking van het brein en kunt oefeningen met de leerling doen of aan de leerling meegeven die de ontwikkeling van bepaalde delen van het brein stimuleren en daarmee het leren bevorderen.

Online training Lateralisatie en Leerproblemen

In de online training 'Lateralisatie en Leerproblemen' leer je meer over lateralisatie, de fases en de gevolgen die nog niet geïntegreerde motorische vaardigheden hebben op het leren. Je leert hoe je kunt zien of de fases goed doorlopen zijn en je krijgt heel veel concrete oefeningen die je in de klas of in jouw praktijk kunt gaan gebruiken voor het stimuleren van de werking tussen beide hersenhelften. Deze training is geschikt voor iedereen die meer wil leren over de invloed van de motorische vaardigheden op het leren en op gedrag. Inclusief vele video's, testen en oefeningen om de samenwerking tussen de hersenhelften te stimuleren. De oefeningen zijn te downloaden en kunnen direct worden ingezet in de klas of praktijk. 

online leren leren jeugd

LerarenportfolioOnline opleiding LEREN LEREN voor jeugd (vanaf 11 jaar)

De online training LEREN LEREN is geschikt voor alle jeugd op de bovenbouw PO, VO en beroepsonderwijs, die willen weten op welke manier zij het beste kunnen leren. Je leert goed te plannen, je doet onderzoek naar jouw manier van leren, we reiken jou vele leertrategieën aan die je allemaal kunt gaan uitproberen. Je leert verschillende manieren waarop je om kunt leren gaan met concentratieverlies, je leert hoe je op allerlei manieren woordjes kan leren. Je leert de Tekstbegripstrategie aan, die zorgt voor een sterke verbetering van het begrijpend lezen én onthouden van de lesstof, je leert anders te kijken naar teksten en toetsvragen en je leert natuurlijk ook een hoop over jouw eigen brein.