Training “Hier ben ik!” startdatum 26 oktober 2016 (4 ochtenden)

26 oktober 2016 0 Door Wegwijs CC
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 26/10/2016
09:30 - 11:30

Locatie
What's Up Uithoorn

Categorieën


Hier ben ik!

Voor wie?Voor iedereen die problemen ervaart op het gebied van zelfvertrouwen, faalangst, negatief denkpatroon, problemen in de privésfeer of op de werkvloer
Trainingsdatawoensdag 11, 18 en 25 januari en 1 februari 2017 van 9.30 – 11.30 uur
Kosten€ 135,= incl. BTW (lesmateriaal, koffie en thee inbegrepen)

Wat gaan we doen tijdens de training?

Wie je bent, de manier waarop je reageert en hoe je je voelt, wordt gevormd door een mix van karakter, ervaringen en wat je geleerd hebt uit die ervaringen.

Als kind hebben we leren omgaan met verschillende situaties. Allemaal op onze eigen manier. We zien in veel gevallen dat zich een patroon heeft ontwikkeld in de manier van reageren, waar we ons als volwassenen niet of nauwelijks van bewust zijn. Werkte het vroeger om je af te zonderen, zodat je niet werd blootgesteld aan huiselijke ruzies, of bijvoorbeeld om boos of zelfs agressief te worden naar vriendjes toe om hen maar de baas te blijven, op de volwassen leeftijd geeft dit aangeleerde gedrag soms juist problemen.

Ondanks dat we ons realiseren dat we niet op de juiste manier reageren, kunnen we dat vaak maar moeilijk veranderen. We zijn het immers zo gewend. Toch begint een fijner, lichter, gelukkiger en zelfstandiger leven bij jezelf.

Wat we in deze training dan ook zullen leren is hoe we voor onszelf kunnen opkomen, hoe we het leven makkelijker en lichter kunnen maken voor onszelf en hoe we om kunnen gaan met lastige situaties.

We starten daarom eerst met het ontdekken wie we eigenlijk zijn en waar en op welke momenten in ons leven we hebben geleerd om zo te zijn. Zo krijgen we inzicht in onszelf. Op de eerste dag gaan we dan ook in op de fases die we als kind doormaken. Wat gebeurt er in de verschillende fases en als er iets anders gaat, als we bijvoorbeeld geen veiligheid kennen, als we niet leren hoe we ons kunnen bewegen in groepen, wat kan dan de invloed op onze manier van reageren zijn?

We bekijken de manier waarop we relaties aangaan en beleven, waarop we de balans tussen geven en nemen binnen die relaties ervaren. Kosten relaties ons veel energie? En hoe komt dat? Hoe is voor jou de balans tussen geven en nemen?

We onderzoeken wat verwachtingspatronen met ons doen. Verwachtingen van onszelf naar onszelf toe, verwachtingen waarvan we dénken dat de buitenwereld die van ons heeft, normen en waarden. Wat voor effect heeft dat op ons functioneren en in hoeverre passen we ons hierop aan? We onderzoeken wat stemgeluid en lichaamshouding doet met ons en met verwachtingen. We bekijken in hoeverre dat onszelf en onze omgeving beïnvloedt.

Vanuit deze inzichten over onszelf gaan we naar de toekomst kijken. We maken hierbij gebruik van de RET methode: Rationeel Emotieve Therapie. De kunst van de positieve, helpende gedachten als we angst hebben om te falen of situaties denken tegen te gaan komen die we niet aan kunnen.

Met de inzichten en het gereedschap van deze training op zak bouw je aan een stevig fundament voor de toekomst.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.