Strong Kids Contact

Strong Kids Trainer

Opleiding tot Faalangstreductie 'Strong Kids' Trainer

Opleiding tot Faalangstreductie 'Strong Kids' Trainer

In de opleiding tot Strong Kids Trainer leer je hoe je kinderen van 8 – 12 jaar (Kind) en/of van 12 – 18 jaar (Jeugd) kunt helpen weerbaarder en assertiever te worden. Kinderen kunnen last hebben van faalangst of examenvrees. Of zij durven geen keuzes te maken of niet voor zichzelf op te komen. Ze worden gepest of pesten juist anderen. Kinderen kunnen sociaal emotioneel kwetsbaar zijn of zich onveilig voelen. Daar kun je kinderen bij helpen middels de kant en klare trainingen van Strong Kids. 

De opleiding voor Strong Kids Trainer bestaat uit een theoriedag en twee praktijkdagen. Er is een praktijkdag Kind en een praktijkdag Jeugd. De theoriedag is voor bcategorieën gelijk. Voor beide categorieën, dus zowel voor Kind als voor Jeugd, krijg je een werkboek met ruim 100 oefeningen. Meer dan 200 oefeningen in totaal dus. Na de opleiding ben je in staat in jouw klas of vanuit jouw praktijk een volledig en volwaardig Strong Kids programma neer te zetten, volledig toegespitst op jouw doelgroep.

"Wat Strong Kids zo bijzonder maakt is dat de kinderen zélf mogen kiezen of ze wel of niet aan een groepsproces willen meedoen of dat ze een individuele opdracht willen doen. Zo leert het kind naar zijn of haar eigen gevoel te luisteren en eigen keuzes te maken"

De Strong Kids Trainers krijgen de Kind- en/of Jeugdtraining kant en klaar aangeleverd zodat direct kan worden gestart in de klas of de praktijk met het geven van de training aan de kinderen. Trainers met een eigen praktijk mogen het logo voeren op website of social media.

Leerkrachten die de opleiding volgen kunnen een speciaal programma op maat per leerjaar maken (jaarprogramma). Daarnaast kan door de leerkracht een interne training 'Sociale Vaardigheden' worden aangeboden. Voor VO scholen kan de docent een programma 'Sociale Vaardigheden' of een training 'Examenvrees' samenstellen uit de verkregen oefeningen uit het werkboek en deze intern aanbieden.

Strong Kids School

Scholen mogen zich 'Strong Kids School' noemen wanneer tenminste 60% van de leerkrachten/docenten de opleiding voor de betreffende doelgroep heeft gevolgd. De school krijgt dan een mooi gevelbord. Licenties voor scholen worden afgegeven voor de duur van 4 jaar, daarna is een opfriscursus noodzakelijk.

Accreditaties

Onze opleiding tot Strong Kids Trainer is geaccrediteerd door:

  • SKJ voor in totaal 28.00 punten (volledige opleiding)
  • ABvC voor in totaal 19.00 punten (volledige opleiding)

Toelatingseisen en aanmelding: HBO werk- en denkniveau.