Mentortraining ‘Leren Plannen’

Mentortraining 'Leren Plannen'

TrainingLeren Plannen (training voor mentoren)
Studielast2 uur (+ input voor 4 mentorlessen)
NiveauHBO
Examen / afrondingBewijs van Deelname
LesgeldTijdelijk € 99 (ipv € 189)

Direct inschrijven

Mentortraining 'Leren Plannen'

Plannen is één van de executieve functies. De prefrontale cortex, daar waar de executieve functies in ons brein geregeld worden, is pas ontwikkeld rond het 25e levensjaar. Dat betekent dat het voor pubers lastig is om bijvoorbeeld te plannen. Maar dat het lastig is en dat de prefrontale cortex nog volop in ontwikkeling is betekent niet dat leerlingen niet kunnen leren plannen en kunnen leren hun planning na te komen. Zij hebben hier echter wel hulp bij nodig. Deze korte cursus is bedoeld om mentoren richting te geven in de wijze waarop het zelfstandig inplannen van maak- en leerwerk kan worden aangeleerd aan leerlingen. 

  • Je leert waarom leerlingen het lastig vinden om te plannen (inclusief video voor in de klas)
  • Plannen zonder het nakomen van de planning is een kansloze missie. Hoe zorg je dat leerlingen hun planning nakomen? Of beter gezegd, hoe zorg je dat leerlingen zelf zorgen dat zij de planning gaan maken én nakomen?
  • Je krijgt een vragenlijst met weekplanner waar de leerlingen mee aan de slag gaan. 
  • Je leert op welke manier je huiswerk het beste kunt inplannen en je leert hoe je leerlingen kunt leren hun planning na te komen.
  • Je krijgt een les 'Motivational Interviewing' - voor de leerlingen die moeilijk te motiveren zijn om hun huiswerk te gaan maken, leerwerk te leren of een planning te maken krijg je een stappenplan voor het voeren van een motiverend gesprek volgens de communicatietechniek 'motivational interviewing'. Dit stappenplan helpt jou de leerling te bereiken en in beweging te laten komen
  • Je krijgt een programma (4 lessen) voor tijdens de mentorlessen waarmee je direct aan de slag kunt. Inclusief alle benodigd materiaal. 
  • Je krijgt diverse downloads die je kunt gebruiken in de les (ook in de vaklessen!), waaronder werkbladen uit EVOS Leerlijn, de leerlijn voor de ontwikkeling van executieve vaardigheden bij leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs. Zo ontvang je de werkbladen 'Doelen stellen', 'Relatie, Competentie, Autonomie', 'Weekplanner', 'Persoonlijk Succesplan' en 'Afleidende Factoren'. 

Na jouw lessen weten leerlingen hoe zij moeten plannen en kunnen zij die planning ook nakomen. 

Inclusief Bewijs van Deelname.

LET OP: Druk direct na betaling op de groene knop 'naar Wegwijs'. Vul dan het registratieformulier in om een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken en direct toegang te krijgen tot de training.