Basiscursus Executieve Vaardigheden

Basiscursus Executieve Vaardigheden

TrainingBasiscursus Executieve Vaardigheden
Studielast4 uur
NiveauHBO
Examen / afrondingnvt
Lesgeld€ 125 inclusief BTW
Let op! Deze online basiscursus is onderdeel van de opleiding tot Jeugd Breincoach en hoeft derhalve niet apart te worden aangekocht door toekomstige Jeugd Breincoaches. 

Direct inschrijven

Basiscursus Executieve Functies

Deze online cursus kan worden gevolgd door kinder- of jeugdcoaches, leerkrachten en docenten en door ouders of verzorgers die inzicht willen krijgen in de executieve vaardigheden bij kinderen en jeugd. De cursus geeft inzicht in hersenwerking, informatieoverdracht in de hersenen, snoei- en leerprocessen, het puberbrein en de executieve vaardigheden. Middels een uitgebreide test krijg je inzicht in de ontwikkeling van de executieve vaardigheden van het kind en krijg je diverse tips en tools voor de verdere ontwikkeling van deze vaardigheden. 

De cursus kan los worden gevolgd of in combinatie met andere opleidingen, cursussen of materialen van Wegwijs.

Deze online cursus kan bijvoorbeeld worden gevolgd voor de begeleiding van kinderen, ter voorbereiding op het werken met EVOS Leerlijn of als voorbereiding voor de opleiding tot Jeugd Breincoach, waar een stevige verdiepingsslag wordt gemaakt voor de begeleiding van kinderen en jeugd op het gebied van executieve vaardigheden. 

De inhoud van de cursus is Evidence Based en wordt voortdurend up to date gehouden en aangevuld met de nieuwste inzichten vanuit de wetenschap. 

Wij werken volgens het EVO model.
EVO staat voor Executieve Vaardigheden in het Onderwijs.

Klik voor een uitgebreid overzicht van de vaardigheden op onderstaande button.

EVO model

Beschrijving van de lessen

  • Welkom bij de Basiscursus Executieve Vaardigheden (eerste les vrij te bekijken)
  • Les 1: Inleiding in het brein
  • Les 2: Linker- en rechterhersenhelft
  • Les 3: Hersenhelften en neuromythen
  • Les 4: Wat feedback doet met ons brein
  • Les 5: Het EVO model
  • Les 6: Waarom pubers impulsief gedrag laten zien
  • Les 7: Basis Vragenlijst Executieve Functies + Uitslag
  • Les 8: Ontwikkelen van de executieve vaardigheden
  • Downloads en overige informatie

Na het volgen van deze korte, online cursus, heb je een goed beeld van hoe de hersenen werken, wat executieve vaardigheden zijn en op welke manier je deze vaardigheden kunt ontwikkelen. Zoek je na het volgen van deze cursus verdieping op het gebied van executieve vaardigheden? Dan kun je de opleiding tot Jeugd Breincoach volgen. Klik HIER voor meer informatie over deze opleiding. Het cursusgeld voor deze training wordt in mindering gebracht op de factuur voor de opleiding tot Jeugd Breincoach. Geef dit aan bij je aanmelding. 

Let op: Druk direct na betaling op de groene knop 'naar Wegwijs'. Vul dan het registratieformulier in om een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken voor de online omgeving. Je krijgt dan direct toegang tot de cursus.