Trainingen trainingskalender Wegwijs team

Trainingskalender

Trainingskalender geaccrediteerde opleidingen

Ga direct naar:

.

Opleiding Jeugd Breincoach (3-daags)

Trainingsdata en Locaties

11, 12 en 13 sept 2024 | Locatie Ewijk (VOL)
13, 14 en 15 nov 2024 | Locatie Ewijk (nabij Nijmegen)
8, 9 en 10 jan 2025 | Locatie Amstelveen (Amsterdam)

Tijden

online Basiscursus Executieve Vaardigheden in eigen tijd in de 2 weken voorafgaand aan de opleiding (4 studie-uren).
Tijden trainingsdagen: 09:30 uur - 16:00 uur

Accreditaties

SKJ 25 punten
NBTP 24 punten

Lesgeld

€ 1148
Mogelijkheden termijnbetaling:
3 termijnen € 388
6 termijnen € 197

Bedragen zijn allen inclusief BTW

Tarieven zijn inclusief koffie, thee, verzorgde lunch op alle cursusdagen. Daarnaast ontvangen de cursisten een reader met praktische oefeningen en werkbladen, alle PowerPoints inclusief een kant en klare PowerPoint om een ouderavond te kunnen invullen, 40 breinbrekers voor in de klas of praktijk, het Wegwijs spel, diverse documenten, zoals een voorbeeld intakeformulier en begeleidingsplan, de Vragenlijst Executieve Functies inclusief het normeringsblad, het certificaat Jeugd Breincoach, 2 x per jaar uitnodiging voor de terugkomdag, regelmatig nieuwe werkbladen en deelname aan de besloten Facebookgroep voor Jeugd Breincoaches.

De online opleiding tot LEREN LEREN Specialist is een mooie aanvulling op deze opleiding. Cursisten die ook de opleiding tot Jeugd Breincoach volgen of hebben gevolgd krijgen € 100 korting op deze opleiding! 

Toelatingseis

Ervaring in het begeleiden of doceren van jeugd op HBO niveau en/of afgeronde (post) HBO opleiding richting pedagogiek/onderwijs en werkzaam met kinderen/jeugd. Je hoort binnen 1 week of je bent toegelaten tot de opleiding.

Vermelding als zelfstandig Jeugd Breincoach

Na het succesvol afronden van de opleiding kan jouw profiel op aanvraag worden vermeld op de website Jeugd Breincoach. Deze vermelding als zelfstandig Jeugd Breincoach geschiedt op verzoek, in overleg en na goedkeuring van Wegwijs.

Inschrijven   

LEREN LEREN Specialist (online opleiding)

Trainingsdata en Locaties

ONLINE: Elke dag starten, studeren op jouw eigen tempo in jouw eigen tijd.
Je hebt online contact met één van onze docenten. Deze opleiding kan ook worden gevolgd vanuit de Antillen, Suriname, België etc. De feedback op ingezonden huiswerkopdrachten krijg je via mail. 

OP LOCATIE / FYSIEK: 3 fysieke praktijkdagen + (beperkt) huiswerk + online eindtoets:

  • Praktijkdagen 26-02, 25-03 en 15-04 in Ewijk (Nijmegen)
  • Praktijkdagen 03-06, 17-06 en 01-07 in Ewijk (Nijmegen)

Studielast

45 uur (voor de fysieke variant is de thuislast beperkt)

Lesgeld

€ 898 (online variant)
Mogelijkheden termijnbetaling:
3 termijnen € 304 
6 termijnen € 154

€ 1.048 (fysieke variant)
3 termijnen € 365 
6 termijnen € 188

Bedragen zijn allen inclusief BTW en bij de fysieke variant inclusief koffie/ thee, versnapering en lunch

Accreditaties

SKJ 45 punten
NBTP 45.00 punten

We behandelen o.a. de Tekstbegripstrategie (zie ook foto hierboven, het markeren van teksten en hiervan een structuurmap maken). Werken met deze methode zorgt ervoor dat leerlingen lesstof niet alleen beter onthouden, maar ook beter begrijpen. Ze zijn veel beter in staat om verbanden te leggen. Deze methode is individueel, op alle niveaus inzetbaar en sluit naadloos aan bij alle bestaande lesmethoden. Het is direct toe te passen in de praktijk of klas!

Daarnaast krijg je informatie over de werking van de hersenen, het visueel- en het talig brein, de achtergrond van dyslexie, concentratiemoeilijkheden, ontwikkeling van de samenwerking van de hersenhelften (lateralisatie) en tools voor het versterken van het werkgeheugen. We behandelen tientallen leerstrategieën, je leert snellezen, omgaan met de huiswerkplanner en je maakt kennis met het EVO-model: Executieve Vaardigheden in het Onderwijs.

Voor de online variant stuur je je huiswerk via mail in en krijg je inhoudelijke feedback van jouw persoonlijke docent. Met jouw docent heb je veel contact tijdens het volgen van de opleiding. Daarnaast wordt je toegelaten tot het online forum waar je vragen op kunt stellen en contact kunt houden met medestudenten.
De fysieke variant biedt 3 praktijkdagen op locatie in Ewijk (nabij Nijmegen). Tussendoor doe je huiswerkopdrachten die afgestemd zijn op jouw werk en tijdens jouw werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. De tijdsinspanning voor deze huiswerkopdrachten wordt zo beperkt mogelijk gehouden. Tot slot maak je online de open boek toets, waarmee je de opleiding afsluit. 

Na deze opleiding mag jij je LEREN LEREN Specialist noemen en kun je direct in jouw klas of praktijk aan de slag.

Tip    Zie Wegwijs Academie voor ons volledige online trainingsaanbod. Volg je ook de opleiding tot LEREN LEREN Specialist, dan krijg je korting op onze andere online cursussen en opleidingen. Vraag hiernaar bij jouw aanmelding.

Inschrijven

Opleiding tot StrongKids Trainer

Startdata en afsluitende praktijkdagen

ONLINE: Studeren doe je via onze online leeromgeving op jouw moment. In ongeveer 3 maanden rond je het online gedeelte af. Wij hebben hiervoor een planning gemaakt. Komt dat niet helemaal uit? Dan kun je in overleg met jouw docent afwijken van de planning. We sluiten af met een praktijkdag op onze locatie in Ewijk (nabij Nijmegen). 

  • start 15 augustus 2024 - praktijkdag 8 nov 2024
  • FYSIEKE OPLEIDING: 25-09, 16-10 en 30-10 2024
  • start 15 nov 2024 - praktijkdag 7 feb 2025

VERSNELDE FYSIEKE ROUTE: 3 praktijkdagen van 9.00 - 16.00 uur in Ewijk (Nijmegen). Studielast tussen de praktijkdagen in maximaal 3 a 4 uur per week (huiswerkopdrachten die 'on the job' kunnen worden uitgevoerd met kinderen/ jongeren, zowel in de praktijk als in de klas). 

Studielast

48 uur (incl. huiswerkopdrachten en eindtoets)

Accreditaties

SKJ - 48.00 punten
ABvC - 19 punten
NBTP - 42 PE

Strong Kids

Lesgeld

€ 1048 (online variant)
€ 1.118 (fysieke variant)

Bedragen zijn allen inclusief BTW
(het lesgeld is inclusief koffie, thee en lunch op de praktijk- of examendagen en inclusief en certificering)

Voor certificering dienen alle huiswerkopdrachten en de praktijkdag met een voldoende te zijn afgesloten. Hierbij word je intensief begeleid door één van onze docenten. Na certificering ben je bevoegd het logo StrongKids Trainer te voeren en mag je je binnen jouw praktijk of school profileren als StrongKids Trainer. 

Inschrijven

Alle op deze pagina genoemde bedragen zijn inclusief 21% btw.

Combinatiekorting

Jeugd Breincoach + LEREN LEREN Specialist = € 100 korting
Jeugd Breincoach + Strong Kids Trainersopleiding = € 50 korting
LEREN LEREN Specialist + Strong Kids Trainersopleiding = € 50 korting