Trainingen trainingskalender Wegwijs team

Trainingskalender

Trainingskalender geaccrediteerde opleidingen

Ga direct naar:

.

Opleiding Jeugd Breincoach (3-daags)

Trainingsdata en Locaties

7, 8 en 9 juni 2023 | Locatie Zutphen (kleine groep!)
20, 21 en 22 sept 2023 | Locatie Beuningen (Ewijk)
3, 4 en 5 nov 2023 | Locatie Amstelveen (weekend!!)
13, 14 en 15 dec 2023 | Locatie Zutphen

Tijden

online Basiscursus Executieve Vaardigheden in eigen tijd in de 2 weken voorafgaand aan de opleiding (4 studie-uren).
Tijden trainingsdagen: 09:30 uur - 16:00 uur

Accreditaties

SKJ 25 punten
NBTP 24 punten

Lesgeld

€ 1148
Mogelijkheden termijnbetaling:
3 termijnen € 388
6 termijnen € 197

Bedragen zijn allen inclusief BTW

Tarieven zijn inclusief koffie, thee, verzorgde lunch op alle cursusdagen. Daarnaast ontvangen de cursisten een reader met praktische oefeningen en werkbladen, alle PowerPoints inclusief een kant en klare PowerPoint om een ouderavond te kunnen invullen, 40 breinbrekers voor in de klas of praktijk, het Wegwijs spel, diverse documenten, zoals een voorbeeld intakeformulier en begeleidingsplan, de Vragenlijst Executieve Functies inclusief het normeringsblad, het certificaat Jeugd Breincoach, 2 x per jaar uitnodiging voor de terugkomdag, regelmatig nieuwe werkbladen en deelname aan de besloten Facebookgroep voor Jeugd Breincoaches.

De online opleiding tot LEREN LEREN Specialist is een mooie aanvulling op deze opleiding. Cursisten die ook de opleiding tot Jeugd Breincoach volgen of hebben gevolgd krijgen € 100 korting op deze opleiding! 

Toelatingseis

Ervaring in het begeleiden of doceren van jeugd op HBO niveau en/of afgeronde (post) HBO opleiding richting pedagogiek/onderwijs en werkzaam met kinderen/jeugd. Je hoort binnen 1 week of je bent toegelaten tot de opleiding.

Vermelding als zelfstandig Jeugd Breincoach

Na het succesvol afronden van de opleiding kan jouw profiel op aanvraag worden vermeld op de website Jeugd Breincoach. Deze vermelding als zelfstandig Jeugd Breincoach geschiedt op verzoek, in overleg en na goedkeuring van Wegwijs.

Inschrijven   

LEREN LEREN Specialist (online opleiding)

Trainingsdata en Locaties

Elke dag starten, studeren op jouw eigen tempo in jouw eigen tijd.
Je hebt online contact met één van onze docenten. Deze opleiding kan ook worden gevolgd vanuit de Antillen, Suriname, België etc. De feedback op ingezonden huiswerkopdrachten krijg je via mail. 

Studielast

45 uur

Lesgeld

€ 898
Mogelijkheden termijnbetaling:
3 termijnen € 304
6 termijnen € 154

Bedragen zijn allen inclusief BTW

Accreditaties

SKJ 45 punten

We behandelen o.a. de Tekstbegripstrategie (zie ook foto hierboven, het markeren van teksten en hiervan een structuurmap maken). Werken met deze methode zorgt ervoor dat leerlingen lesstof niet alleen beter onthouden, maar ook beter begrijpen. Ze zijn veel beter in staat om verbanden te leggen. Deze methode is individueel, op alle niveaus inzetbaar en sluit naadloos aan bij alle bestaande lesmethoden. Het is direct toe te passen in de praktijk of klas!

Daarnaast krijg je informatie over de werking van de hersenen, het visueel- en het talig brein, de achtergrond van dyslexie, concentratiemoeilijkheden, ontwikkeling van de samenwerking van de hersenhelften (lateralisatie) en tools voor het versterken van het werkgeheugen. We behandelen tientallen leerstrategieën, je leert snellezen, omgaan met de huiswerkplanner en je maakt kennis met het EVO-model: Executieve Vaardigheden in het Onderwijs.

Je stuurt je huiswerk online in en krijgt inhoudelijke feedback van jouw persoonlijke docent. Tenminste 1x per maand wordt een online Q&A georganiseerd zodat we elkaar ook live kunnen zien en spreken en jij jouw vragen kunt stellen. Daarnaast wordt je toegelaten tot het online forum waar je vragen op kunt stellen en contact kunt houden met medestudenten.

Na deze opleiding mag jij je LEREN LEREN Specialist noemen en kun je direct in jouw klas of praktijk aan de slag.

Tip    Zie Wegwijs Academie voor ons volledige online trainingsaanbod. Volg je ook de opleiding tot LEREN LEREN Specialist, dan krijg je korting op onze andere online cursussen en opleidingen. Vraag hiernaar bij jouw aanmelding.

Inschrijven

Opleiding tot StrongKids Trainer

Startdata en afsluitende praktijkdagen

Studeren doe je via onze online leeromgeving op jouw moment. In ongeveer 3 maanden rond je het online gedeelte af. Wij hebben hiervoor een planning gemaakt. Komt dat niet helemaal uit? Dan kun je in overleg met jouw docent afwijken van de planning. We sluiten af met een praktijkdag op onze locatie in Veghel voor de opleidingen tot aan de zomervakantie 2023 en daarna maken we gebruik van onze locatie in Ewijk (nabij Nijmegen). 

start 13 jan 2023 - praktijkdag 14 apr 2023 (VOL)
start 6 mrt 2023 - praktijkdag 9 juni 2023 (VOL)
start 11 apr 2023 - praktijkdag 7 juli 2023 (VOL)*
ZOMEREDITIE! Direct starten, praktijkdag volgen op 23-11-'23**
start 4 sept 2023 - praktijkdag 24 nov 2023 (VOL)
start 30 okt 2023 - praktijkdag 19 jan 2024

*op proef wordt deze praktijkdag deels online aangeboden, voor deelnemers van de Antillen, Suriname, België etc.
**studeren tijdens de zomer(vakantie) en afstuderen op 23 november 2023. Aangepast programma, te bespreken met jouw docent

Studielast

36 uur online studie (+ voorbereiding praktijkdag)
6 uur praktijkdag (lestijden praktijkdag van 9.30 - 16.00 uur)

Accreditaties

SKJ - 42.00 punten
ABvC - 19 punten
NBTP - 42 PE

Strong Kids

Lesgeld

€ 968
Mogelijkheden termijnbetaling:
3 termijnen € 328
6 termijnen € 166

Bedragen zijn allen inclusief BTW
(het lesgeld is inclusief koffie, thee en lunch op de examendag/praktijkdag en certificering)

Voor certificering dienen alle huiswerkopdrachten en de praktijkdag met een voldoende te zijn afgesloten. Hierbij word je intensief begeleid door één van onze docenten. Na certificering ben je bevoegd het logo StrongKids Trainer te voeren en mag je je binnen jouw praktijk of school profileren als StrongKids Trainer. 

Inschrijven

Alle op deze pagina genoemde bedragen zijn inclusief 21% btw.

Combinatiekorting

Jeugd Breincoach + LEREN LEREN Specialist = € 100 korting
Jeugd Breincoach + Strong Kids Trainersopleiding = € 50 korting
LEREN LEREN Specialist + Strong Kids Trainersopleiding = € 50 korting