Coaching aan docenten Onderwijsadvies

Trainingen op maat

Trainingen op maat

Coaching Docenten of Teams

Leerkrachten en docenten hebben een boeiend en veelzijdig beroep met een gevarieerd en complex takenpakket. Er wordt een groot beroep gedaan op de flexibiliteit, het inlevingsvermogen, kennis van en omgaan met toegenomen diversiteit van de leerlingen, omgaan met agressie en omgaan met de steeds grotere werkdruk. Wegwijs biedt leerkrachten en docenten op het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs begeleiding op maat.

Zowel de individuele begeleiding als de begeleiding op team-niveau kan gaan over uiteenlopende vraagstukken. Denk hierbij aan:

 • leerlijn / ontwikkeling van de executieve vaardigheden
 • LEREN LEREN
 • visueel leren (visueel omzetten van talige lesstof)
 • orde houden in de klas
 • omgaan met leerlingen met gedragsproblemen
 • kennis hebben van en omgaan met leerlingen met een diagnose
 • omgaan met perfectionisme
 • omgaan met toenemende werkdruk
 • omgaan met ouders
 • pesten of gepest worden
 • vergroten van de weerbaarheid
 • verbeteren van veiligheid in de klas
 • de positie binnen het team
 • burn-out, depressie of re-integratiebegeleiding

De begeleidingstrajecten starten met het formuleren van de hulpvraag. We kijken dan samen hoe het begeleidingstraject er voor jou of voor jullie team uit kan gaan zien.

Wij hebben ruime ervaring in het begeleiden van individuele leerkrachten en docenten en in het begeleiden van teams, zowel op PO als op VO en beroepsonderwijs. 

In sommige gevallen kunnen subsidies worden aangevraagd waarmee onze diensten kunnen worden bekostigd. Neem voor meer informatie hierover of voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek contact met ons op. 

Jantien Roël

Spreker tijdens team- of studiedag

Zoek je een spreker? Ik spreek op een heide- of studiedag, maar bijvoorbeeld ook op events en congressen. De onderwerpen die ik behandel zijn LEREN LEREN, ontwikkelen van de executieve functies, de kracht van positief denken en teambuilding. De lezing of workshop wordt op maat gemaakt. Tarieven zijn afhankelijk van de wensen, doelgroep en het soort bijeenkomst. Onder bepaalde voorwaarden kom ik kosteloos spreken. Neem contact met mij op om de wensen te bespreken.

Training aan Professionals

Wegwijs Academie biedt trainingen en opleidingen aan op locaties door heel Nederland. Professionals, zoals coaches, leerkrachten en RT’ers, orthopedagogen etc. kunnen zich individueel inschrijven.

Onze trainingen zijn geaccrediteerd door SKJ, NBTP en/of ABvC.

Lees meer over de trainingen

Opleiding Jeugd Breincoach

Inhouse Trainingen bij Scholen en Instellingen

Ook bieden wij professionele coaching van docenten (ook Video Interactie Begeleiding), lezingen of workshops bij u op school en begeleiding van leerlingen op school.

Daarnaast geven wij invulling aan studiedagen. Onze expertise ligt op het gebied van visueel leren, leren leren, ontwikkelen van de executieve functies, communicatie en begeleiding van leerlingen met (kenmerken van) ASS, AD(H)D, gedragsproblemen, hoogbegaafdheid, dyslexie en/of sociaal emotionele uitdagingen.

Gezinsbegeleiding

Onze Ambulant Begeleiders zijn SKJ geregistreerd Jeugd- en Gezinsprofessionals en begeleiden gezinnen bij uiteenlopende vraagstukken m.b.t. opvoeding, uitdagingen in het sociaal functioneren en/ of gedrags- of leermoeilijkheden. 

Samen met ouders of verzorgers kijken wij naar wat het kind of de jeugdige nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. In dit traject wordt de school ook meegenomen. Wij werken altijd vanuit de systemische benadering. Ambulante Begeleiding kan worden betaald vanuit het PGB.