Jeugd Breincoach Inschrijfformulier

Jeugd Breincoach

Opleiding tot Jeugd Breincoach

Wij bieden leerkrachten, coaches, (ortho)pedagogen, remedial teachers, logopedisten en andere jeugdbegeleiders de mogelijkheid om zich als Jeugd Breincoach binnen het onderwijs of de eigen praktijk te specialiseren en te certificeren met een 3-daagse opleiding. 

Vooral bij leerlingen met ASS, AD(H)D, hoogbegaafdheid en dyslexie zien we grote uitdagingen op school met het werkgeheugen, plannen, automatiseren en concentreren. Maar zeker ook veel andere leerlingen zijn gebaat bij het regelmatig doen van oefeningen die de executieve functies versterken en de lateralisatie bevorderen. 

De meeste professionals die met kinderen werken zijn zich hier goed bewust van. Maar hoe bouw je zoiets in in je lesprogramma? Of hoe zorg je er als professional voor dat leerlingen ook thuis aan de slag gaan met de oefeningen? Hoe begeleid je deze kinderen en hun ouders vanuit school of vanuit je praktijk?

De opleiding tot Jeugd Breincoach is een complete en intensieve training voor de begeleiding van leerlingen of cliënten bij het ontwikkelen van de executieve functies.

Ter verbetering van het leerproces, eigenaarschap, zelfstandigheid, sociale vaardigheden, planning, concentratie, impulsbeheersing, motivatie, zelfbeeld en flexibiliteit van het kind. De kennis en de praktische oefeningen geven een zeer stevig fundament voor de begeleiding van het schoolgaande kind.

Trainingsdata

Wij werken volgens het EVO model.
EVO staat voor Executieve Vaardigheden in het Onderwijs.

Gebaseerd op dit model worden ook doelen- en ontwikkelkaartjes aangeboden voor PO en voor VO. Deze kaartjes zijn bedoeld om in de klas of praktijk in te zetten om het eigenaarschap van leerlingen te vergroten en de druk op leerkrachten en docenten te verminderen.

Jeugd Breincoaches krijgen een certificering en kunnen een vermelding op de website jeugdbreincoach.nl als gecertificeerd Jeugd Breincoach aanvragen. Je krijgt een overzicht van praktische oefeningen mee waar je direct mee aan de slag kunt. Alle werkbladen worden hardcopy en online aangeleverd en zijn vrij aan te passen en te gebruiken door onze Jeugd Breincoaches. Daarnaast worden nog testen (Vragenlijst Executieve Functies, Basis Denksystemen en Leergeheugen Onderzoek) inclusief normering aangeleverd.

Het geleerde is direct in de praktijk en in de schoolsituatie toe te passen.

Leerdoelen

 • Je leert meer over de ontwikkeling van de hersenen, kinderfases, executieve functies en het visueel- en talig denksysteem
 • Je krijgt een klinische les over de meest voorkomende diagnoses bij kinderen (ADHD, ADD, ASS, hoogbegaafdheid en dyslexie)
 • Je leert meer over concentratieproblemen, signaleren van belemmerende factoren, faalangst en laag zelfbeeld
 • Je bent in staat een begeleidingstraject op te stellen en te doorlopen met je cliënt of leerling
 • Je krijgt veel praktische oefeningen voor het verbeteren van de executieve functies en het verbeteren van de concentratie. Deze oefeningen zijn direct toe te passen in de eigen praktijk of in de klas
 • Je maakt uitgebreid kennis met verschillende communicatietechnieken, waaronder de Rationeel Emotieve Therapie (cognitieve gedragstherapie) die je na deze opleiding volledig beheerst en in kunt zetten in de praktijk

Gecertificeerd Jeugd breincoachNa afloop ontvang je het Certificaat voor Jeugd Breincoach en mag je je gecertificeerd Jeugd Breincoach noemen

De training Jeugd Breincoach is een complete en intensieve training voor begeleiding van leerlingen of cliënten waarbij moeilijkheden wordt ervaren in het leerproces. De kennis en de praktische oefeningen geven een zeer stevig fundament voor de begeleiding van het lerende kind.

Met deze opleiding

 • kun je zelfstandig cliënten/leerlingen begeleiden vanuit de visie van Jeugd Breincoaching
 • ben je in het bezit van het certificaat en mag je je Jeugd Breincoach noemen
 • word je 2x per jaar uitgenodigd voor de Terugkomdag voor Jeugd Breincoaches
 • ontvang je regelmatig nieuwe werkbladen die je in kunt zetten in de klas of in de praktijk
 • kun je lid worden van de besloten Facebook groep voor Jeugd Breincoaches

Accreditatie

Deze opleiding is geaccrediteerd door SKJ voor 23,5 punten en door Registerleraar met 18 punten.

Toelatingseisen en aanmelding:

Ervaring in het begeleiden of doceren van jeugd en afgeronde (post) HBO opleiding richting pedagogiek/onderwijs en werkzaam met kinderen/jeugd. Stuur je motivatie en CV naar contact@wegwijscc.nl. Je hoort binnen 1 week of je bent toegelaten tot de opleiding.

Trainingsdata      Direct inschrijven 

SKJ Kwaliteitsregister jeugd logo