Leerlijn Executieve Functies

Leerlijn Executieve Functies


Leerlijn Executieve Functies

De Leerlijn Executieve Functies is ontwikkeld voor PO, VO en PRO. De LEF is gebaseerd op het EVO model waarvan u hieronder een uitleg aantreft. Wilt u meer weten over de LEF, kijk dan op de pagina voor de LEF PO of LEF PRO of mail ons via contact@wegwijscc.nl

De LEF VO wordt aangeleverd met de Vragenlijst Executieve Functies voor leerling, docent en ouder(s), een PowerPoint voor de leerlingen en een korte workshop over executieve functies (EF), het ontwikkelen van de EF's in het Voortgezet Onderwijs en uitleg voor het implementeren van MOL-gesprekken. De LEF VO wordt op maat aangeleverd. Voor meer informatie kunt u via onderstaande button het informatieformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatieformulier LEF

Het model Executieve Vaardigheden in het Onderwijs (EVO model) is speciaal gemaakt voor gebruik in het onderwijs. Er zijn vele modellen, variërend in aantal vanaf 8 tot wel boven de 30 beschreven executieve functies. Uit verschillende modellen is het EVO model ontstaan. Het EVO model gaat uit van 6 hoofdvaardigheden, onderverdeeld in kleuren. 

Planning en Organisatie
Concentratie
Impulsbeheersing
Motivatie
Zelfbeeld en Metacognitie
Flexibiliteit

Klik voor een uitgebreid overzicht van de vaardigheden die onder bovengenoemde executieve functies vallen op onderstaande button. 

EVO model