Trainingen trainingskalender Wegwijs team

Trainingen en Opleidingen

Trainingen en opleidingen

Opleiding tot Jeugd Breincoach (18 klokuren)

De opleiding tot Jeugd Breincoach is een complete en intensieve opleiding voor begeleiding van leerlingen of cliënten bij het ontwikkelen van de executieve functies, ter verbetering van het leerproces, eigenaarschap, zelfstandigheid, metacognitie, sociale vaardigheden en de motivatie van het kind. Deze opleiding is geschikt voor professionals in onderwijs en voor jeugdbegeleiders.

Opleiding tot StrongKids Trainer (hybride opleiding, 36 studie-uren + afsluitende praktijkdag)

StrongKids, de weerbaarheids- en faalangsttraining voor kinderen en jeugd. Deze training is geschikt om in de klas te geven, als onderdeel van de sociale vaardigheidslessen, in de praktijk in groepsverband of individueel. De opleiding is geschikt voor leerkrachten, docenten (mentoren) of jeugdbegeleiders.

Online opleiding tot LEREN LEREN Specialist (studie-uren 45 uur)

Meer dan de helft van de leerlingen (waaronder leerlingen met AD(H)D, ASS, hoogbegaafdheid of dyslexie), is visueel ingesteld. Deze leerlingen hebben vaak moeite met begrijpend lezen en het leggen van verbanden. Zij hebben enorm veel baat bij visuele leertechnieken, maar ook bij het visueel kunnen omzetten van lesstof volgens de Tekstbegripstrategie. Zij krijgen, door middel van het gebruik van de visuele leertechnieken, meer vat op de talige lesstof. Het begrip verbetert aanzienlijk, leerlingen kunnen beter verbanden leggen en leren hoe zij de lesstof beter kunnen onthouden. Deze opleiding is geschikt voor leerkrachten, docenten en andere professionals die met jeugd werken. 

Online training Lateralisatie en Leerproblemen

Een verlate ontwikkeling van de lateralisatie (samenwerking van de hersenhelften) kan leerproblemen veroorzaken. Gelukkig is hier in veel gevallen gemakkelijk iets aan te doen. In deze online training leer je de fases in de lateralisatie te herkennen, te testen en kinderen te helpen de ontwikkeling van de lateralisatie te ontwikkelen middels gerichte oefeningen. Deze online training is geschikt voor iedereen die met kinderen in de basisschoolleeftijd werkt. 

Wegwijs biedt incompany trainingen en workshops op scholen en instellingen aan over de volgende onderwerpen:

  • ontwikkeling van de executieve vaardigheden
  • onderprikkeling- en overprikkeling in de klas
  • lateralisatie en leerproblemen
  • basis denksystemen (talig- en visueel denken)
  • LEREN LEREN - visuele leertechnieken
  • diagnoses in de klas - gedrag beter begrijpen
  • groepsvorming en klassenmanagement

Stuur ons een mail voor interesse in een incompany training of workshop. Wij maken graag een offerte op maat.