Trainingen trainingskalender Wegwijs team

Trainingen en Opleidingen

Trainingen en opleidingen

Opleiding tot Jeugd Breincoach (18 klokuren)

De opleiding tot Jeugd Breincoach is een complete en intensieve opleiding voor begeleiding van leerlingen of cliënten bij het ontwikkelen van de executieve functies, ter verbetering van het leerproces, eigenaarschap, zelfstandigheid, metacognitie, sociale vaardigheden en de motivatie van het kind. Deze opleiding is geschikt voor professionals in onderwijs en voor jeugdbegeleiders.

Opleiding tot StrongKids Trainer (hybride opleiding, 36 studie-uren + afsluitende praktijkdag)

StrongKids, de weerbaarheids- en faalangsttraining voor kinderen en jeugd. Deze training is geschikt om in de klas te geven, als onderdeel van de sociale vaardigheidslessen, in de praktijk in groepsverband of individueel. De opleiding is geschikt voor leerkrachten, docenten (mentoren) of jeugdbegeleiders.

Online opleiding tot LEREN LEREN Specialist (studie-uren 45 uur)

Weten HOE je moet leren, wat bij je past, wat in welke situatie passend is, welk gedrag daarbij komt kijken, welke geheugenstrategieën er zijn, hoe je kunt plannen, hoe je teksten beter kunt begrijpen en onthouden, hoe je beter verbanden leert te leggen, het zijn allemaal belangrijke vaardigheden die bepalend zijn voor de mate van schoolsucces. Niet IQ, maar het kunnen inzetten van vaardigheden op de juiste manier, op het juiste moment, bepalen of je succesvol kunt leren. Voor veel leerlingen is het leren leren een zoektocht. Als LEREN LEREN Specialist kun je deze leerlingen, met een brede theoretische achtergrond en veel praktische kennis, gaan begeleiden. Je leert meer over visuele leertechnieken, zoals de Tekstbegripstrategie en de Cornell-Combinatie-Methode en je leert verschillende geheugenstrategieën te gebruiken. De begeleiding van de LEREN LEREN Specialist zal de leerling helpen het taalbegrip en het leren in het algemeen aanzienlijk te verbeteren. Deze opleiding is geschikt voor leerkrachten, docenten en andere professionals die met jeugd binnen zorg of onderwijs werken. 

 

 

Online Basiscursus Executieve Vaardigheden

Deze online cursus kan worden gevolgd door kinder- of jeugdcoaches, leerkrachten en docenten en door ouders of verzorgers die inzicht willen krijgen in de executieve vaardigheden bij kinderen en jeugd. De cursus geeft inzicht in hersenwerking, informatieoverdracht in de hersenen, snoei- en leerprocessen, het puberbrein en de executieve vaardigheden. 

Online training Lateralisatie en Leerproblemen

Een verlate ontwikkeling van de lateralisatie (samenwerking van de hersenhelften) kan leerproblemen veroorzaken. Gelukkig is hier in veel gevallen gemakkelijk iets aan te doen. In deze online training leer je de fases in de lateralisatie te herkennen, te testen en kinderen te helpen de ontwikkeling van de lateralisatie te ontwikkelen middels gerichte oefeningen. Deze online training is geschikt voor iedereen die met kinderen in de basisschoolleeftijd werkt. 

Wegwijs biedt incompany trainingen en workshops op scholen en instellingen aan over de volgende onderwerpen:

  • ontwikkeling van de executieve vaardigheden
  • onderprikkeling- en overprikkeling in de klas
  • lateralisatie en leerproblemen
  • basis denksystemen (talig- en visueel denken)
  • LEREN LEREN - visuele leertechnieken
  • diagnoses in de klas - gedrag beter begrijpen
  • groepsvorming en klassenmanagement

Stuur ons een mail voor interesse in een incompany training of workshop. Wij maken graag een offerte op maat.